Zapsaný spolek KAPLE REKTORSKÁ koordinuje Diskusní čtvrtky SPOLEČNĚ PRO DESÍTKU

30.01.2017 22:59

Občanská iniciativa Společně pro Desítku v prosinci svolala zástupce aktivních občanů městské části Praha 10.   Plénum se shodlo, že vlajkovou lodí společných desítkových aktivit jsou Diskusní čtvrtky SpD, konané v Domě čtení Městské knihovny hlavního města Prahy. Setkávání se konají již čtvrtým rokem a koordinuje je MgA. Mária Uhrinová, předsedkyně Kaple Rektorská, z.s.

 

Byly pojmenovány problémy, které naší MČ trápí a pro nastupující rok 2017 byly stanoveny náměty a témata, která by ve společné diskusi mohla poukázat na řešení potíží.

Podobně jako v předchozích ročnících chceme mluvit o komunálně-politických otázkách, podmínkách komunitního života i o společensko-kulturních věcech.  

Zde předkládáme dramaturgii na rok 2017 s tím, že jednotlivé data a předmět jednotlivých večerů se ještě mohou aktuálně měnit.

 

Leden/ Nemovitý majetek MČ versus Veřejný zájem                                            

Otevřená diskuse chce upozornit na fakt, že řada prostor v majetku P10 je dlouhodobě prázdných. Nabídne rovněž zajímavý pohled na jiné evropské metropole, kde se majetek vůbec neprodává, ale nakupuje, ba i staví.

Únor/Zeleň pod dozorem a v péči občanů aneb Komunitní zahrady Prahy 10

Komunitní zahrádky získávají své příznivce i v České republice. V Praze mohou lidé pěstovat zeleninu, bylinky či květiny už na mnoha místech. Jaké to je na Desítce?

Březen /Zmizelá Praha 10 Strašnice

Duben /Veřejné rozpočty a jejich otvírání směrem k veřejnosti

(pohled studentů VŠE a jejich pedagožky Doc. Lucie Sedmihradské)

Květen/Přímá volba prezidenta po druhé….Kandidáti mluví s občany

Září/ Jaké máme v Praha 10 ovzduší a je P10 skutečně zeleným městem?    

Historie parků a příměstských lesů, zeleň na území MČ P10, kdo se o ni stará a jak? Zahrádkářské kolonie, Strom P 10, Strom za každé narozené dítě

Říjen/Zmizela Praha 10 - Slatiny

Listopad /Špatná zpráva pro důchodce a rodiny s dětmi: Gentrifikace v Praze se rozvíjí i na Desítku

Prosinec/ Rozkvět komunitního života a kde jsou jeho hranice