Společně ukliďme P10 letos připadne na sobotu 28. března

10.03.2015 19:44

I letos zjara se chystáme na několika lokalitách Prahy 10 dobrovolnicky přispět k tomu, aby se nám tady lépe žilo. Jak víte, vloni jsme zkusili spojit tradiční úklidové akce (zejména Malešice a Trojmezí) do jednoho termínu a přidaly se i další lokality jako Vršovice či Bohdalec. Velmi se nám to osvědčilo, takže v téhle nové tradici hodláme pokračovat.

Vloni se odvedl velký kus práce na 7 lokalitách, zapojilo se přes 300 sousedů, kdy mnozí z nich zůstali dále občansky aktivní i jinak... Politiku jsme do toho netahali a tahat ani nebudeme, takže si sakra pohlídáme, že si to nikdo neukradne. Na druhou stranu se ale neobejdeme bez logické podpory úředníků z oblasti ŽP, se kterými tuhle problematiku celoročně řešíme (dvakrát moc prostředků na to bohužel z rozpočtu nemají), a kteří nám zajistí odvoz odpadu, některé pracovní pomůcky a pomůžou s propagací. Ano, nejsou z nejodvážnějších, ale fandí nám. Ano, taky věříme, že jednou budou naši spoluobčané dělat menší bordel a ten stačí řešit komunální servis. Zatím tomu tak ale není...a když t o řeknu za sebe, tak na to nehodlám jen pasivně čekat, už jen kvůli své rodině, se ktrou tu žiji. Jasně ale i tohle téma talčíme z pozice zastupitelů, byť prozatím složitěji z opozičních lavic.

Uvítáme, když nám pomůžete info o akci šířit, leták v příloze + info na webu Prahadeset.cz. A věřím se s mnohými z Vás na akci i potkáme. Rovněž je možné se přidat s novou lokací. Zatím jinak Malešice, Trojmezí, Bohdalec, Vršovice.

Díky za pozornost a zdravím, Martin Moravec
603 278 278